Over de voorstelling

’Er was eens een mens

Hij leek altijd te dansen

Kin omhoog en borst vooruit

Trots balancerend, voor een gretig publiek

Ogenschijnlijk gelukkig, maar bang voor de val

Zo bang voor de val' 

 

De huidige maatschappij bestaat bij de gratie van snelheid. Snelle resultaten, snelle bevrediging en het liefst in een handige meeneem-verpakking. Er was eens een mens onthult de schoonheid van het schijnbaar alledaagse. Welk moois zit verborgen in de dingen om je heen? In de toevallige ontmoeting met een vreemde? Laat je meenemen in een grof volkoren muziektheater-ervaring on-the-go. Wie weet gaat deze voorstelling meer over jou dan je verwacht. Met eigen liedjes, humoristische en ontroerende verhalen en anekdotes zetten Eva & Deborah de wereld even stil. De schoonheid onthullend die verborgen ligt in het jachtige dagelijks bestaan.

 Biografie

Eva van den Bosch en Deborah van der Velde ontmoetten elkaar bij de opleiding muziektheater van het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Ze hadden direct een sterke chemie en bleven ook na hun afstuderen in 2013 samenwerken. In 2014 werd hun voorstelling Zielehuid genomineerd voor de Delft Fringe publieksprijs. Er was eens een mens maakten zij voor het Cafe Theater Festival 2016, waar deze goed ontvangen werd. Momenteel spelen Eva en Deborah hun jeugdtheatervoorstelling De wonderbaarlijke reis van Mannetje in theaters en op scholen. Ook maken zij muziektheatervoorstellingen op maat. Eva’s teksten kenmerken zich door een grote dosis humor, ontroering, taalkunst en sterke inzichten. Deborah ademt met haar pianospel mee met de voorstelling en schrijft eigen liedjes.

Naast hun gezamenlijk werk zijn beide vrouwen actief op uiteenlopende terreinen. Zo is Eva tevens werkzaam als gediplomeerd trainingsacteur en regisseur. Deborah heeft zich binnen haar master Pedagogische Wetenschappen gespecialiseerd in het werken met kinderen met EMB en doet daarnaast onderzoek naar de invloed van muziek op jongeren met autisme.

voorstelling is te boeken voor zowel theaters en festivals als voor particulieren (huiskamervoorstelling). Neem hiervoor contact op via het kopje: Contact