Fotograaf: Ruud Pos

Eva van den Bosch is een bevlogen verhalenverteller. Haar solovoorstellingen spelen zich af naar aanleiding van een persoonlijke zoektocht en de vragen die hieruit worden geboren. De zoektocht naar het ‘onnoembare’ vindt zijn theatrale vorm in een vaststaand beginpunt voor iedere voorstelling: Mademoiselle, het vaste personage staat altijd op een kruispunt van wegen, zwerft door de wereld. Zoekend. Een kist achter zich aan slepend. Op haar weg maakt zij wonderlijke dingen mee. Grote inspiratiebron voor Eva is het werk van Jozef van den Berg.

Momenteel speelt Eva haar jeugd- en familievoorstelling De Wonderbaarlijke reis van Mannetje (7+). Tevens is zij frontzangeres van de formatie 'Eva Sings...' Samen met gitaristen Marc Kuypers en Rob jaspers tourt zij momenteel met het liedprogramma 'Sensitive Songs'. Haar voorstelling Zielehuid werd genomineerd voor de Delft Fringe publieksprijs 2014. Voorafgaand aan deze voorstelling speelde zij de voorstelling Ik beloof het morgen, welke een vervolg kreeg in de voorstelling Woest....eindig, tevens haar afstudeervoorstelling aan het ArtEZ Conservatorium te Arnhem in 2013. Beide voorstellingen speelden de afgelopen seizoenen op uitnodiging in het theater en op locatie. Een vaste samenwerking bij zowel haar voorstellingen als bij diverse concerten is er met pianiste Deborah van der Velde. 

Naast het spelen en maken van solovoorstellingen is Eva op uiteenlopende terreinen actief. Zo zong ze recentelijk het vroege werk van de gelauwerde Roemeense componist Cornel Taranu. Het concert, dat onderdeel was van de serie ‘Young professionals in Music’ vormde een eerbetoon aan Taranu, die hiervoor afreisde naar Amsterdam. De liederen, gezongen in het Roemeens, werden begeleid door pianiste en initiatiefneemster Ana Stamp.

Ook schreef Eva de teksten voor het Sprookjesfestival 2012 en vervulde zij de rol van verteller en zingende nimf Lorelei. Tijdens de jubileumtour vier40 van dansgezelschap Introdans zong ze in het koor van Les Noces, een muziekstuk geschreven door Igor Stravinsky. Ze leende haar stem aan jingles, hoorspellen voor de jeugd en aan kindercd’s als Ik ben een nijlpaard bij het gelijknamige prentenboek en Brul van Dierenpark Amersfoort (tekst: Henk Westbroek). In 2012 nam ze met Erik Mesie het duet Ik sta op en zong dit tevens tijdens diens theatertour Toontje Later.

Eva kreeg les van Elena Vink en werkte samen met regisseurs als Wannie de Wijn en Sjaron Minailo, choreograaf Adriaan Luteijn en dirigenten Winfried Maczevsky en Rob Vermeulen. Harry Piekema coachte haar bij het ontwikkelen van haar afstudeervoorstelling. Met haar van nature klassieke toonvorming zingt zij klassiek, kleinkunst, jazz/pop, en chanson repertoire in vele talen. Samen met pianiste Deborah van der Velde is Eva tevens te boeken voor (huiskamer)concerten. 

Eva was als zangdocente verbonden aan de Nederlandse Musical Academie.