Eva van den Bosch muziek- en theaterproducties in samenwerking met Fred Delfgaauw en Studio Peer presenteren:

op het leven

geschreven

 

Deze voorstelling is tevens beschikbaar als éénakter.

Neem voor meer informatie contact op via de contactbutton op deze website. Of informeer bij George Visser & Tricolour Productions.

PRfoto Op het leven geschreven 7.jpg

Dit is een verhaal over de liefde. Een liefde die begon waar de oorlog stopte.

 In de zomer van 2016 doet theatermaker Eva van den Bosch een vondst van onschatbare waarde: ze ontdekt dat haar grootouders, beiden nog in leven, elkaar zestig jaar lang brieven hebben geschreven. In een schuilkelder, onder het bombardement op Rotterdam, ontmoeten Daan en Cox elkaar voor het eerst. En daar, onder het puin van de stad breekt de liefde uit. Zou je die liefde kunnen bewaren?

Als Cox begint te dementeren, graaft ze in haar herinneringen en als de mist in haar hoofd soms te dicht wordt, verzint ze er gewoon een paar herinneringen bij.

Eva werd gegrepen door de 60 jaar durende briefwisseling tussen haar grootouders, die een onbegrensde liefde blootlegt. Met het teruglezen van deze brieven en de gesprekken die ze voerde met haar inmiddels aan alzheimer lijdende oma, ontspon zich het verhaal van Op het leven geschreven. Een levensverhaal zoals er velen zijn. Herkenbaar. Een verhaal dat verteld moet worden, wonderschoon in haar eenvoud.

Eva kruipt in deze voorstelling in de huid van haar grootouders en onder de huid van haar publiek.  Met prachtige muziek en grappige, ontroerende en spetterende liedjes van Deborah van der Velde. Wonderschoon vertolkt door de prachtige stem van Eva van den Bosch. Deze voorstelling onthult de schoonheid van het samen opgaan. Het vallen, dwalen, het vangen en uiteindelijk, het vertroebelen van de herinnering.


Op veler verzoek verschijnen hier in de komende periode enkele teksten uit deze voorstelling. De rechten, inclusief en met name de rechten voor uitvoering op welke wijze dan ook, liggen voor alle teksten bij de auteur en het is dan ook verplicht om voor elke vorm van uitvoering toestemming bij de betreffende schrijver aan te vragen. Voor elke schrijver is het van groot belang om te weten of zijn teksten worden gebruikt of uitgevoerd, dus neem alstublieft voor elke voorgenomen lezing, enscenering, bespreking e.d. contact op met de auteur. Vermenigvuldiging, gebruik zonder nadrukkelijke toestemming etc. zijn ten strengste verboden. Het contactadres voor deze teksten is: 

  • schrijver: Eva van den Bosch

  • Titel: Op het leven geschreven

  • Jaar van publicatie: 2016

  • Uitvoering: van den Bosch muziek- en theaterproducties