flyerbeeld Loena's Sterrennacht .jpg
loena foto 4.jpg

“Er was eens, heel lang geleden…”

Zo begint vaak een sprookje. Maar dit verhaal begint anders.
Het begint niet met ‘er was eens’ omdat we niet weten wanneer het precies is gebeurd en of het wel zo is gegaan. Misschien gebeurde het wel gisteren? Of was het toch allemaal fantasie? Wat we wel weten is dat het verhaal hier begint. In dit huisje aan de rand van de stad. Het huisje van Loena, het vrouwtje van licht.

 Als het bijna donker is en je de sterren kunt zien fonkelen, wandelt Loena door de stille stad. Eén voor één steekt ze de straatlantaarns aan. Een belangrijke taak, want anders zou het pikdonker blijven in de stad. Toch heeft niemand uit de stad Loena ooit gezien.

Op een van haar nachtelijke tochten doemt er plots een schaduw op in het schijnsel van de lantarens. Een losse schaduw zonder iemand er aan vast.  Van wie zou die schaduw zijn?

En zo ontmoet Loena elke nacht weer een bijzondere schaduw die haar meeneemt in een lied of een verhaal. Ze ontmoet dansende olifanten, poëtische bokken en een stille clown. Al deze nachtvrienden neemt ze mee in haar tas die steeds voller wordt. Tot op zekere nacht de hele bende een geweldige, lange, vrolijke parade van grappige buitenbeentjes wordt, die door de stad trekt.
In de wondere wereld van Loena wil je graag verdwalen.

 Loena’s Sterrennacht is een ode aan de fantasie. Een mooi verhaal over dappere buitenbeentjes. Een verhaal over zien en gezien worden, in het licht en in het donker. Met lichtbeelden, schaduwfiguren, poppen, live filmbeelden en met prachtige muziek en liedjes. Deze muzikale voorstelling is een vrolijke familiebelevenis voor iedereen vanaf 6 jaar.

 Medewerkers: Eva van den Bosch, Eva-Marijn de Vries, Deborah van der Velde, Dominique Coppenrath, Paul Eenens, Fred Delfgaauw, Chris de Jong, Kathelijne Monnens, Djenné Fila, Theater Peeriscoop.
Thema: fantasie, vriendschap, je uniciteit is je kracht, diversiteit, verwerking.
PO groep: groep 3, 4, 5, 6, 7, 8

Aanvullend materiaal voor scholen

Vanaf half januari 2019 vind je hier het aanvullend materiaal bij de lesbrief van Loena’s Sterrennacht. Hieronder kan je vast wat liedjes luisteren: